Cenika Varme AS

EcoLine varmekabel

EcoLine varmekabel

EcoLine 6T og EcoLine 10T

 

EcoLine er med sin lave byggehøyde best egnet til legging i tynne gulvkonstruksjoner.

EcoLine serien består av 6W/m og 10W/m og er et perfekt valg til installasjoner der byggehøyden på gulvkonstruksjonen er 3cm eller lavere.

Ved å installere varmekabel nærmest mulig overflate vil man raskere oppnå ønsket temperatur i gulvet siden det er liten varmemotstand mellom kabel og overflate sammenlignet med å støpe varmekabel dypt ned i et betonggulv.

Dette vil gi økt komfort pga. kortere oppvarmingstid samtidig som du sparer miljøet og strømkostnader.

Varmekabelen er tynn med sin lave byggehøyde på 3,6mm. Den er smidig og lett bøyelig som forenkler installasjonen.

EcoLine kan installeres på eksisterende gulvkonstruksjoner som f.eks. betong, gips eller spongulv. Kabelen skal omsluttes 100% i en godkjent lavtbyggende støpemasse eller direkte i flislim. Det er viktig at kabelen ikke ligger i en luftlomme da det kan forekomme overoppheting rundt kabelen.

 


Les mer

EcoMat varmematte

EcoMat varmematte

EcoMat 60T, 100T og 150T

EcoMat er et trygt og enkelt valg for rask installasjon og behagelig gulvvarme.

EcoMat serien består av 60W/m2, 100W/m2, 150W/m2 og er et perfekt valg til installasjoner der byggehøyden på gulvkonstruksjonen er 3cm eller lavere.

Ved bruk av lavtbyggende varmematter på åpne arealer uten hindringer vil du oppnå en tidsbesparende installasjon som i tillegg sikrer jevn varme på gulvet da C-C på kabelen er fast.

Varmematten består av en varmekabel forlagt med C-C 10 cm på et selvklebende nett som festes til underlaget mens den rulles ut. Den kan enkelt klippes og vinkles etter ønsket bruk.

 

EcoMat kan installeres på eksisterende gulvkonstruksjoner som f.eks. betong, gips eller spongulv. Matten skal omsluttes 100% i en godkjent lavtbyggende støpemasse eller direkte i flislim. Det er viktig at kabelen ikke ligger i en luftlomme da det kan forekomme overoppheting rundt kabelen.

Vær oppmerksom på at kabel ikke kan kappes, husk å trekke fra evt fysiske hindringer i arealet ved planlegging.

 

100% sikre skjøter gir 25 års totalgaranti på EcoMat varmematter.

Les mer

InFloor varmekabel

InFloor varmekabel

InFloor 10T og 17T

InFloor 10T og 17T er en smidig og fleksibel varmekabel beregnet for innstøping i betong.

 Anbefalt montasjedybde på varmekabel i betong er 5-8 cm. For å sikre jevn varme på overflate gulv anbefaler vi at C-C mellom kabelstrengene ikke overskrider 2 x høyde på overstøp. Eksempel ved 6 cm overstøp bør C-C være maks 12 cm.

For en energivennlig og behagelig løsning bør det være tilstrekkelig med isolasjon under varmegulvet for å unngå varmetap og kalde felter på gulvet.

 

Effektbehov

Effektbehovet i de forskjellige rommene avhenger av flere faktorer som f.eks. U-verdier på bygningskonstruksjon, historiske værdata, romtype etc.

Et oppholdsrom i et passivt hus trenger mye mindre installert effekt pr m2 sammenlignet med et gammelt våtrom med lite isolasjon.

Ta kontakt med oss for rådgivning og prosjektering.

 

VIKTIG!

Vi fraråder å bruke jordfuktig støp. Dersom denne typen blir benyttet er det viktig med god maskinell blanding og grundig komprimering.

 

100% sikre skjøter gir 25 års totalgaranti på InFloor varmekabler.

Les mer

For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.